WANDELCOACHING

"De voordelen van wandelen zijn meteen merkbaar. Als je een paar stappen hebt gezet, voel je je al rustiger en creëer je ruimte in je hoofd. Negatieve gedachten maken plaats voor positieve en je geniet meer van het moment. Beweging maakt endorfine vrij in onze hersenen, waardoor we ons na een wandeling ook energieker en veerkrachtiger voelen."

Een wandeling in de natuur brengt je hoofd tot rust, het verandert de werking van het brein en stimuleert een optimale mentale gezondheid. Wandelen is de meest eenvoudige en minst dure work-out om te doen. Niet alleen verbrand je aardig wat calorieën per uur, het is ook nog eens een echte weldaad voor je gemoed en je brein! Onderzoek wijst uit dat mensen die zich vaak in de natuur begeven, zich beter kunnen concentreren en positiever in het leven staan. Daarnaast tonen steeds meer studies aan dat slechts 20 minuten wandelen per dag enorm heilzaam is in de bestrijding tegen depressieve klachten, stress en burn-out. 

Breng je liever tijd door in de natuur dan in een praktijkruimte om met jouw thema’s aan de slag te gaan?

Dan is wandelcoaching wellicht een goede keuze voor jou! 


Veel voorkomende thema’s bij wandelcoaching zijn:

Efficiënt leren omgaan met stress
Herstel van burn-out
Zelfontplooiing  en ontwikkelen van innerlijke veerkracht
Depressieve klachten
Levensvragen
Richting geven aan een nieuw leven

Bij wandelcoaching wordt de natuur als coach aangesproken in je begeleidingsproces. Via verschillende methodieken zetten we de omgeving in als spiegel voor de situatie die bij jou aanwezig is. We maken hierbij gebruik van metaforen en symbolen die we onderweg tegenkomen. Buiten wandelen prikkelt niet alleen de zintuigen, het maakt je ook levendiger en meer ontspannen. Doordat we ons lichaam fysiek in beweging zetten tijdens de wandelcoaching, komt ook je geest in beweging, waardoor je met een frisse blik naar situaties kan kijken en andere, nieuwe standpunten kan innemen.

Een individuele wandelsessie duurt 1- 1,5 uur en vertrekken meestal vanuit de privépraktijk van onze wandelcoach in Oostduinkerke, vlak aan het duinenreservaat waar we prachtige wandelingen kunnen doen in een rustgevend en inspirerend stukje natuur. 


Meer info of een afspraak?
info@centrumvizit.be 
0496/45 62 20

image-343266-wandelcoaching_2-c20ad.jpg
image-343270-wandelcoaching_5-16790.jpg
image-343268-wandelcoaching_3-45c48.jpg
image-343269-wandelcoaching_4-c20ad.jpg