In eerste instantie richt Centrum ViZiT zich op vorming en begeleiding van bedrijven en organisaties in kader van psycho-sociaal welzijn op de werkvloer. Hierbij coacht en ondersteunt Ine De Deken, Klinisch Psycholoog, Psychotherapeut & bedrijfscoach bedrijven en organisaties om mensen opnieuw in verbinding te brengen met zowel zichzelf als de organisatie en collega's op de werkvloer. Als bedrijfs- en wellbeing coach vertrekt Ine steeds vanuit een oplossingsgerichte en positieve insteek op maat van uw bedrijf/organisatie. 

In kader van stress & burn-out preventie op de werklvoer beschikken wij tevens over een aanvullend aanbod met persoonlijke coaching, yoga, sport work-out,  lachsessies en/of teambuilding. 

Tenslotte geven wij ook vorming rond zeer specifieke thema's zoals dementie, rouw, slechtnieuwsgesprek, ADHD, opvoedingsondersteuning, suïcidepreventie, middelengebruik, depressie, enzovoort. 


Voor vorming op maat van uw voorziening/bedrijf/organisatie richten wij ons op de vraag van de klant.

Afhankelijk van de vraag, duur, grootte van de groep en locatie, maken wij vervolgens een offerte op maat. Hieronder een kleine greep uit ons aanbod van workshops & vormingen. 
Andere thema's zijn steeds mogelijk op aanvraag. 

   Herken stress & burn-out op de werkvloer! Basistraining voor leidinggevenden en HR-medewerkers

Stress en burn-out op de werkvloer, het komt steeds meer voor! Niet alleen is het vanuit de psychosociale wetgeving op heden verplicht om je als leidinggevende te laten vormen in o.a. het vroegtijdig herkennen van burn-out signalen, het is ook gewoon een MUST!

Wil je op de hoogte zijn van de huidige wetgeving rond de aanwezigheid van een geïntegreerd preventiebeleid in kader van burn-out en andere arbeidsgerelateerde mentale aandoeningen in bedrijven en organisaties?

Wens je meer info over wat burn-out nu precies is, wat de grootste risicofactoren zijn om een burn-out te ontwikkelen en hoe je stress op het werk kan aanpakken?

Wens je stress en burn-out sneller te detecteren bij jou op de werkvloer en de alarmsignalen tijdig te herkennen?

Wens je enkele concrete tools over hoe je in kader hiervan op een constructieve manier in gesprek kan treden met je werknemers?

Wil je weten hoe je effectiever verzuimgesprekken, functioneringsgesprekken en/of re-integratiegesprekken kan voeren met je werknemers?

Vraag dan NU deze vormingsdag aan waarin je, naast info en advies, ook meteen concrete tools en tips krijgt om hiermee aan de slag te gaan in jouw eigen organisatie of bedrijf!

--> Deze vormingsdag gaat ook door in Centrum ViZiT zelf op dinsdag 12 mei 2020! (9-16u).

Meer info of inschrijving hiervoor via info@centrumvizit.be De kracht van Flow!

We kiezen onze collega’s, leidinggevenden,… meestal niet zelf uit en ergeren ons vaak aan ‘kleine kantjes’ van anderen, wat veel frustratie opwekt. Frustratie en ergernis, vergif voor ons brein, en voor jouw organisatie…

Maar, over wie zegt dit nu het meest; die ene ‘lastige’ collega, of onszelf?! Bedenk hierbij eens dat ergeren aan een ander, betekent dat er een wens van JOU wordt gefrustreerd.

In deze workshop gaan we o.a. aan de slag met de kernkwadranten van Daniel Offman en staan we stil bij wat het verband is tussen jouw allergieën, kernkwaliteiten en valkuilen. En hoe je hiermee met jezelf aan de slag kan gaan!  

Verder staan we stil bij hoe we onze kwaliteiten kunnen inzetten om flow te ervaren in je job! Flow is een energetische staat die bijdraagt aan werkvreugde, werkmotivatie, gedrevenheid en verbondenheid binnen jouw organisatie!Mindset your Brain!
Het belang van positivisme en constructivisme

Ons brein is maakbaarder dan je denkt! We kunnen ons brein gaan heropvoeden door het een continue stroom van positieve input te geven. Een ware reboot van ons brein én onze energiesystemen!

Via de kracht van cognitieve herstructurering, herbalancering en relativering leren we zowel leidinggevenden als werknemers de weg naar een positieve mindset, wat niet alleen de persoon zelf, maar ook de verbondenheid en teamspirit op de werkvloer ten goede komt!  

Wil je binnen jouw organisatie of bedrijf de kracht van relativering en constructief denken gebruiken en leren hoe we ons brein kunnen heropvoeden door middel van een positieve mindset, dan kan Ine De Deken, Klinisch Psycholoog en wellbeing coach u hierbij helpen!From Stress to StressRelease! Hoe gaan we ons stressmonster te lijf?!

We hebben stress nodig in ons leven! Acute stresspieken stellen ons op scherp en zorgen ervoor dat we in spannende tijden optimaal kunnen presteren. Maar wat als de stress ons teveel wordt en we het gevoel krijgen eraan ten onder te gaan?

In deze workshop leren we zowel leidinggevenden als werknemers wat stress precies is, wat de impact van acute en chronische stress is op ons lichaam en brein en vooral wat je er zélf aan kan doen om je stress onder ‘controle’ te krijgen.

Hoe herken je jouw eigen stresssignalen in je lichaam? Hoe ziet jouw energiebalans er op heden uit? Wat zijn jouw grootste energievreters? En energiegevers? En vooral, wat zijn efficiënte coping strategieën om stresssituaties het hoofd te bieden zodat jouw energiebalans in evenwicht blijft?

Dit alles en nog veel meer komt aan bod in deze praktijkgerichte en interactieve workshop!Op naar een evenwichtige work-life balance !

Werken, kinderen, huishouden, klusjes, sport, hobby’s, vrienden, etentjes, sociale verplichtingen,… het houdt haast nooit op! From nine to five and from five to nine zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering.

In deze drukke tijden van stress en burn-out, waarbij prestatie, appreciatie en affirmatie vaak kernwaarden- of normen zijn geworden, is aandacht voor een evenwichtige work-life balance nooit zo belangrijk geweest!

In deze workshop staan we even stil bij de stressoren en motivators binnen onze work-life balance, evenals bij de verwachtingen die wij, of anderen, hierbinnen vaak hebben.

Is het wel haalbaar, of zelfs wenselijk, om zowel de perfecte werknemer/werkgever, partner, ouder, vriend, zoon/dochter,… te zijn? En dit alles terzelfdertijd? Of is dit alleen mogelijk in een ideale wereld?

Via tal van inzichten, zelfreflecties en inspiratietools leren we je in deze workshop met jezelf aan de slag te gaan en in te zetten op een evenwichtige, realistische en haalbare work-life balance, wat zowel je werk als privéleven ten goede zal komen. Een vaak noodzakelijke boost voor zowel je fysiek als mentaal welzijn!

Weg met dat schuld- of schaamtegevoel en op naar zelfzorg!Van ‘ik’ naar ‘wij’: training in verbindend communiceren op de werkvloer

Hoe komt het toch dat communiceren zo moeilijk is en onze boodschap vaak niet overkomt zoals die bedoeld werd?? Wat gebeurt er precies in ons brein als we communiceren? En gebruiken we wel vaak genoeg de kracht van lichaamstaal in ons communicatieproces?

In deze workshop leren we je niet alleen wat communicatie precies is, maar staan we vooral stil bij de kracht van verbindend communiceren. Hierbij leren we zowel leidinggevenden als werknemers naar een dieperliggend niveau van communicatie te treden, waardoor ze naar de toekomst toe tal van conflictsituaties pro-actief leren vermijden of aanpakken. Verder geven we tal van tips & tricks rond hoe ze nu op de beste manier feedback kunnen geven en ontvangen.

Communiceren vanuit verbinding met zichzelf én elkaar zorgt voor een sterkere empathische verbondenheid tussen mensen, wat onder andere de workflow bevordert.

Een ware boost voor teamspirit en samenwerking op de werkvloer!
 Conflict?! Ik pak het wel effe aan!

Workshop betreffende conflicthantering op de werkvloer

Conflicten, roddels of enigheid op de werkvloer… een ware energievreter voor zowel je medewerkers als je bedrijf! Iets wat je als zaakvoerder en/of leidinggevende absoluut wil vermijden.

In deze workshop leren we zowel leidinggevenden als werknemers hoe ze op een efficiënte en verbindende manier kunnen omgaan met conflictsituaties. Dit zowel op als naast de werkvloer. Verschillende situaties vragen vaak om een andere aanpak. Door hier inzicht in te krijgen én hiermee effectief aan de slag te gaan, leren we hen om hun conflictstijl aan te passen naargelang de context, en zich steeds af te vragen wat hun eigen aandeel is in conflictsituaties.

Verder staan we even stil bij de meerwaarde van een assertieve houding op en naast de werkvloer én bij het belang van onze eigen waarden en normen in dit alles.

Een ware must dus voor jouw bedrijf of organisatie!


Wens je meer informatie over één van deze workshops, of vraag je graag een ander vormingsthema aan?

Neem gerust contact met ons op! 

info@centrumvizit.be image-279563-Folder_bedrijven_ViZiT.w640.jpg