PODOLOGIE

Podologie is een paramedisch beroep die zich bezighoudt met 2 takken. Enerzijds behandel ik de problematiek ter hoogte van de huid en nagels van de voeten (‘eksterogen’ of likdoorns, ingroeiende teennagels, overmatige eeltvorming,…). We gaan niet enkel gaan behandelen maar zoeken ook uit vanwaar het probleem komt en hoe we dit definitief kunnen verhelpen in overleg met de patiënt.

De tweede tak is het onderzoeken en behandelen van klachten ter hoogte van het bewegingsstelsel (rug, heup, knie en enkel). Hierbij wordt er in samenspraak met u en indien dit nodig is overgegaan tot zooltherapie. Deze worden steeds na loopanalyse en voetanalyse met de nodige deskundigheid voor u op maat gemaakt.

Ook als diabetisch patiënt bent u bij de podoloog aan het goeie adres. Door de opleiding zijn wij gespecialiseerd in de diabetische voet en voetwonden.Klachten bij volwassenen en sporters

De huid en nagels: Ter hoogte van de huid en nagels van de voet kunnen er zich verschillende klachten ontwikkelen. Enkele van deze klachten zijn:

Nagelproblemen zoals schimmel- en/of kalknagels, sterk vervormde en ingegroeide nagels, gescheurde nagels, … 

Huidproblemen zoals overmatige eeltvorming, kloven, likdoornen  (‘eksterogen’ ), wratten, …

De voet

Gewrichtspijn ter hoogte van de grote teen 

Vergroeiing van de tenen 

Pijn aan de voetzool zowel van de voor- als van de achtervoet 

Pijn aan de buiten- of binnenkant van de enkel 

Het onderbeen

Pijn aan de achterzijde van de hiel, met uitstraling naar het onderbeen 

Pijn aan de voorzijde van het scheenbeen

De knie

Rondom de knieschijf (onder- of bovenkant, binnen- of buitenkant)

Het bekken, de heup en de rug

Beenlengteverschil

Bekkenscheefstand

 

 Klachten bij kinderen

 Vanaf de leeftijd van 6-7 jaar zijn er podologische screeningen aan te raden. Bij kinderen zijn er vaak nog geen klachten maar een abnormaliteit in het gangpatroon van uw kind kan later wel voor problemen zorgen. Met een vrijblijvende screening kunnen deze abnormaliteiten opgespoord worden en indien nodig behandeld worden.

 •   Met de voeten naar binnen of naar buiten lopen

•   Statiekafwijkingen zoals ‘platvoeten’, ‘x-benen’, beenlengteverschillen,…

•   Pijn aan de hiel of onder de knieschijf