OSTEOPATHIE

Een gezonde geest in een gezond lichaam


Osteopathie is een holistische geneeswijze waarbij steeds op zoek gegaan wordt naar de oorzaak van een probleem. Er wordt gezocht naar bewegingsverlies in het lichaam. Aan de hand van mobilisaties en manipulaties wordt de beweeglijkheid herstelt. Als iets goed beweegt, dan is er een goede doorbloeding en bezenuwing en kan de structuur optimaal zijn functie uitvoeren.

Heel veel aspecten beïnvloeden de werking van ons lichaam. Stress verhoogt de basisspanning in alle spieren, emotionele problemen blokkeren het lichaam, verkeerde houding en training veroorzaken blokkades, verkeerde voeding beïnvloedt onze darmen wat zijn uitwerking heeft op de rug en nek,... Daarom is het zo fijn om binnen ViZiT samen te werken met verschillende therapeuten om het beste resultaat te verkrijgen voor de patiënten.

Een behandeling duurt ongeveer een uur en kost 45 euro. Hiervan krijg je 5 keer per jaar 10 euro terug via de mutualiteit.


Zowel volwassenen als kinderen kunnen gebaat zijn bij osteopathie

De meest voorkomende indicaties bij volwassenen zijn nek- en rugklachten, gewrichtsklachten, sportblessures, hoofdpijnklachten, spijsverteringsproblemen, vermoeidheid,...

Bij kinderen zijn o.a. spijsverteringsklachten, slaapproblemen, immuniteitsproblemen, chronische oorontsteking en problemen met de motoriek veel voorkomende redenen tot een visite bij de osteopaat.

Bij baby's zijn vooral refluxklachten, voorkeurshouding of huilbaby's heel erg gebaat bij een osteopatische behandeling.

image-172402-osteopathie_charlotte_4.JPG
image-172402-osteopathie_charlotte_4.JPG
image-172405-osteopathie_charlotte_5.JPG
image-172404-osteopathie_charlotte_6.JPG
image-172400-osteopathie_charlotte_2.JPG
image-172399-osteopathie_charlotte_1.JPG