KINESITHERAPIE 

Wat is Kinesitherapie?

Kinesitherapie is in eenvoudige woorden de zorg (therapeia) voor het lichaam via beweging (kinèsis).

Elke behandeling of therapie bij de kinesitherapeut is erop gericht acute of langdurige bewegingsklachten te laten verdwijnen of zo veel mogelijk te herstellen. Anders gezegd: revalidatie. Ons ultieme doel is levenskwaliteit verhogen, of het nu gaat om dagelijkse bezigheden of het opnieuw beoefenen van je favoriete sport.


Wanneer naar de kinesitherapeut?

Wie aanklopt bij een kinesitherapeut kan kampen met een brede waaier aan klachten. Dat kan gaan van nek-, schouder-, en lage rugpijn tot algemene gewrichtsklachten of pees- en spieraandoeningen. Deze klachten kunnen onder andere het gevolg zijn van een operatie of sportletsel. Kinesitherapie kan ook een oplossing bieden bij bekkenbodemproblemen, hyperventilatie, lymfeklierproblemen en ter bevordering van rompstabiliteit of ter preventie van sportblessures.

De revalidatie gebeurt steeds in samenspraak met én op maat van de patiënt, waarbij de kinesitherapeut enerzijds de behandeling opstart en anderzijds de patiënt aanleert hoe hij op een zo optimale en functionele manier tot beweging komt.


Kinesiste Karen Winne

Je kan bij onze kinesiste, Karen Winne, reeds 25 jaar lang ervaring als kinesitherapeute, onder meer terecht voor algemene revalidatie – orthopedie, Lymfedrainage (VODDER), Mc Kenzie therapie, Ademhaling en Relaxatie, gelaat- en lichaamsmassages (duo-massage).


                  Meer info of een afspraak?
              info@centrumvizit.be 
          0496/45 62 20

image-363526-karen_kine-45c48.jpg
image-343268-wandelcoaching_3-45c48.jpg
image-343269-wandelcoaching_4-c20ad.jpg
image-343266-wandelcoaching_2-c20ad.jpg